CVI, Centre Obert d'Assessorament

Captura de pantalla 2024-05-27 162825

Servei del Centre de Vida Independent, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, Departament de Drets Socials. Sense cost per les persones beneficiàries durant l’any 2024.

El Servei “Centre Obert d’Assessorament” té com a principal objectiu la valoració, entrenament i suport a persones amb diversitat funcional, dependència i gent gran en totes les possibles solucions tècniques relacionades amb la millora de l’autonomia personal, l’envelliment actiu i la cura personal.
Per aquest propòsit, realitzem una intervenció centrada en la pròpia persona i el seu entorn, i així crear entorns domiciliaris que potenciïn la vida independent.

Consulta el Tríptic:

En què consisteix el servei?

1. Primera entrevista amb la treballadora social del CVI per fer l’anàlisis inicial de la seva demanda i necessitats. Per aquesta primera derivació, es pot contactar directament al formulari al final d’aquesta pàgina, amb les dades personals de la persona beneficiària i un petit resum de la seva situació.
2. Visita diagnostica de valoració, amb el professional més adient per necessitats plantejades (Pot ser una terapeuta ocupacional, fisioterapeuta, logopeda…). Aquesta visita pot ser en el domicili de la persona, en la llar intel·ligent del CVI, al centre sociosanitari, de manera virtual… Aquesta visita se centra en la persona amb discapacitat i/o dependència, amb les seves capacitats i necessitats. Es fa un repàs de totes las Activitats de la Vida Diària, des que la persona es lleva fins que va a dormir.
3. Emissió de l’informe-proposta de solucions tècniques, que poden ser molt diverses: Productes de suport, arranjaments funcionals a la llar, tecnologia adaptada, estratègies, altres serveis…
4. Assessorament sobre equipaments i ajuts disponibles per l’obtenció de les solucions recomanades, sigui mitjançant recursos públics o privats. D’igual manera, s’ofereix el suport directe de la treballadora social en la tramitació d’ajuts municipals, si s’escau.
5. Suport a l’aprenentatge, mitjançant la visita de validació i aprenentatge. Dura aproximadament 1 hora, i es centra en el correcte maneig de les solucions adquirides per la persona, i la validació de que totes les solucions proposades són realment adients per la persona.

Quins són els requisits per accedir-hi?

Requisits per accedir-hi: Persona amb diversitat funcional i/o dependència, resident a Catalunya, que presenta la necessitat de millorar o mantenir el seu nivell d’autonomia personal, i vol seguir vivint a la seva pròpia llar. També, persona amb perfil preventiu, que encara no es troba en una situació de dependència.

Volem posar-ho el més fàcil possible. Només cal que aportis la informació que trobaràs al formulari al final d’aquesta pàgina web: No necessitaràs cap documentació ni acreditació addicional. Tampoc necessitaràs un grau reconegut de dependència o discapacitat. 

Quin és el preu del servei?

El servei no té cost per a la persona beneficiària durant l’any 2024. 
Preu per les persones beneficiàries al 2024: 0€ (100% subvencionat).

El cost real del servei (és a dir, el que costaria el servei en cas de no estar subvencionat pel Departament de Drets Socials), seria de 190,22€. 

Què és el CVI?

El Centre de Vida Independent és el centre especialitzat en l’autonomia personal i l’envelliment actiu, amb 15 anys d’experiència com a referents a Catalunya. Està gestionat per l’Associació per la Vida Independent, una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. El Centre s’especialitza en tres àrees: L’assistència, la formació, i la innovació.

Omple el formulari:

Si encara tens dubtes sobre com funciona el servei, pots consultar-nos a cvi@cvi-bcn.org o trucant al 935112703. Si ja ho tens clar, omple el formulari i fes click a “Enviar”:

AVÍS: El dia 29/05/2024 es va produir una incidència informàtica i no es van rebre les sol·licituds emeses. Si us plau, si vas enviar el formulari durant aquest dia, contactan’s per saber si l’hem rebut correctament, si no has tingut resposta. Moltes gràcies!

Pot ser la persona atesa, en cas que ho demani per sí mateixa.
Contactarem aquí si no podem contactar en el primer número.
Es pot deixar en blanc si la persona no disposa de correu electrònic, tot i que és molt recomanable indicar-lo.

Si tens dubtes, pots contactar-nos directament per correu electrònic o telèfon

93 511 27 03 · cvi@cvi-bcn.org
Horari d’atenció:
Dilluns-Dijous, 9.00h a 18.00h
Divendres, 9.00h a 15.00h