Servei de formació i suport a persones cuidadores familiars 2024

Servei del Centre de Vida Independent, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, Departament de Drets Socials. Sense cost per les persones beneficiàries durant l’any 2024. 

El servei neix de la necessitat de profundització en els coneixements de la cura i activació des de l’entorn cuidador de les persones en situació de dependència i discapacitat. L’objectiu del programa és donar les eines a la persona cuidadora per tal de realitzar l’atenció del seu familiar de la manera més idònia, tant per la cura de la persona atesa, com per la mateixa seguretat física del cuidador. 

En què consisteix el servei?

1. Per a la primera presa de contacte, caldrà omplir el formulari que trobareu al final d’aquesta pàgina web. La persona responsable del programa es posarà en contacte amb l’entorn cuidador interessat per concertar data i fer la primera visita.

2. Es realitzarà una primera visita al domicili, amb la persona depenent i la persona cuidadora familiar. En aquesta visita, un professional especialitzat captarà les necessitats, i proposarà tècniques i solucions per millorar les tasques de cura, potenciar l’autonomia de la persona cuidada, millorar la qualitat de vida de la persona cuidadora i oferir formació individualitzada segons les necessitats que s’hi trobin.

3. En una segona visita (amb un temps mínim de dues setmanes de diferència amb la prinera), el professional reforçarà els aspectes tractats a la primera visita al domicili, i resoldrà noves necessitats o inquietuds que hagin pogut sorgir. 

4. Per finalitzar el procés, passat un mes de la segona visita, es farà una tercera visita en format virtual o presencial, en funció de les necessitats de les persones ateses, on es revisaran com es duen a terme les tasques apreses i per aclarir qualsevol dubte sobre diferents aspectes de la formació rebuda o, si s’escau, els productes o tècniques adquirides.

Quins són els requisits per accedir-hi?

Requisits per accedir-hi: Persona cuidadora no professional (familiar o de l’entorn cuidador), resident a Catalunya, que cuida a una persona amb dependència i/o discapacitat. 

Volem posar-ho el més fàcil possible. Només cal que aportis la informació que trobaràs al formulari al final d’aquesta pàgina web: No necessitaràs cap documentació ni acreditació addicional. Tampoc necessitaràs que la persona cuidada tingui grau reconegut de dependència i/o discapacitat. 

Quin és el preu del servei?

El servei no té cost per a la persona beneficiària durant l’any 2024. 
Preu per les persones beneficiàries al 2024: 0€ (100% subvencionat).

El cost real del servei (és a dir, el que costaria el servei en cas de no estar subvencionat pel Departament de Drets Socials), seria de 203,41€. 

Què és el CVI?

El Centre de Vida Independent és el centre especialitzat en l’autonomia personal i l’envelliment actiu, amb 15 anys d’experiència com a referents a Catalunya. Està gestionat per l’Associació per la Vida Independent, una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. El Centre s’especialitza en tres àrees: L’assistència, la formació, i la innovació.

Omple el formulari:

Si encara tens dubtes sobre com funciona el servei, pots consultar-nos a cvi@cvi-bcn.org o trucant al 935112703. Si ja ho tens clar, omple el formulari i fes click a “Enviar”:

AVÍS: El dia 29/05/2024 es va produir una incidència informàtica i no es van rebre les sol·licituds emeses. Si us plau, si vas enviar el formulari durant aquest dia, contactan’s per saber si l’hem rebut correctament, si no has tingut resposta. Moltes gràcies!