Treballem per a que les persones puguin realitzar les activitats del dia a dia amb el màxim d’autonomia i seguretat. Per aconseguir-ho, valorem i assessorem a cada persona de forma personalitzada per tal d’observar les dificultats i les capacitats en realitzar les activitats de la llar, l’acompanyem en el procés d’aprenentatge dels productes de suport conjuntament amb el seu cuidador i en fem el seguiment.

Preparació del menjar

Una de les dificultats habituals amb les que ens trobem són el treball amb la manipulació i tractament dels aliments, així com en realitzar l’activitat en sedestació sense generar excessiva fatiga. Valorem productes per subjectar, pelar, tallar, mesurar… així com elements que permetin cuinar en una posició reposada i amb seguretat.

Taula d'aliments
Obrellaunes
Agafador de paelles

Comunicació i seguretat

En aquesta àrea  es valoren sistemes d’avisos i aparells que malgrat les dificultats sensorials o cognitives faciliten mantenir una comunicació activa, permetre detectar, utilitzar i avisar en cas necessari. Per exemple, sistemes d’il·luminació per presència per quan hi ha situacions de risc de caigudes per les nits. També valorem l’accessibilitat en els diferents aparells multimèdia, informàtics i de comunicació.

Timbre
Amplificador del timbre del telèfon
Telèfon mobil de facil ús amb geolocalitzador
Telèfon inalàmbric
Telèfon amb números grans
Comandament de facil ús
Telefon mòbil amb tecles grans

Higiene i cura personal

Es valora com facilitar totes les transferències de manera segura en les tasques d’higiene i cura, així com l’accessibilitat a la banyera o dutxa i al vàter o per a la higiene de tocador. D’altra banda també es valoren productes per si hi ha dificultats per arribar a les extremitats inferiors o superiors durant l’activitat.

Disc giratori
Taula de banyera
Taula WC amb reposabraços
Pinta amb mànec llarg
Esponja pels dits dels peus
Cadira giratòria
Cadira de dutxa amb rodes
Aplicador de crema
Alça WC sense braços
Alça WC amb braços
Alça WC 10cm amb tapa
Seient dutxa amb respatller

Menjar

En aquesta activitat busquem solucions per facilitar l’ús dels estris que fem servir per a tallar, agafar i manipular els aliments quan mengem i bevem.

Productes de suport cuina
Plat banda ample

Mobilitat i transferències

Es valoren productes que faciliten les transferències que fem al llarg del dia en el domicili tant per a la persona com pel cuidador. Tanmateix pels desplaçaments que es realitzen a la llar per dur a terme totes les activitats de la vida diària en els seus diferents espais.

Alces
Llit articulat amb triangle
Pinces llargues
Passamans exterior
Passamans
Caminador
Cadira multifuncions
Cadira de cuina
Barra abatible
Rampes

Vestit

Proposem i ensenyem l’ús de diferents productes i tècniques compensatòries, així com estratègies per a facilitar el vestit.

Posamitjons
Calçador llarg