Expliquem la tasca del CVI al Fòrum La Regió i el Colexio de Médicos de Orense

De la mà del Fòrum La Regió i el Colexio de Metges de Orense,  la Dra. Asunción  Torrents, presidenta de l’AVI i la Sra. Sandra Millet i Sra. Lluïsa Pla, varen donar una conferència sobre  les eines que desenvolupen per millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència i discapacitat.

Segons l’article publicat a La Región,, la doctora Torrents va explicar els orígens de AVI a 2006 i va reivindicar el centre com un “espai real per investigar productes d’ajuda per a persones amb discapacitat i millorar la seva autonomia”. “És pertinent portar a Orense, amb unes xifres tan altes de persones dependents”.

Sandra Millet, gerent d’AVI, va explicar la introducció de la tecnologia en el model que busca que la gent dependent pugui seguir vivint a casa i millorar la seva autonomia. “El centre és la persona i ens basem en la mobilitat, la comunicació i la seguretat en el seu entorn”, va explicar sobre el funcionament del centre, una mena de “llar digital intel·ligent”. “L’objectiu és fomentar l’autonomia, que la persona torni a realitzar totes aquestes activitats del dia a dia que va deixar de fer”, va assenyalar Millet. En cas que l’autonomia no pugui fomentar-se, AVI aposta per “tenir cura del cuidador” i facilitar-li la vida en la tasca de fer-se càrrec d’una persona dependent. “A la gent li costa acceptar un producte de suport, cal fomentar la seva autonomia i tenir cura del cuidador”.

Lluïsa Pla, directora assistencial, va exposar casos que han millorat la seva autonomia gràcies al “llar digital”. Barres antipànic, mobiliari adaptat, comandaments de control per a llums, televisió o persianes, taules d’estudi motoritzades electrodomèstics adaptats … Una infinitat d’eines sobre les que investiguen. “La nostra base és l’assistència, però el repte és seguir investigant per trobar solucions a cada necessitat”.

Veure enllaç del diari La Región  

Article 

Deja un comentario