L'Adaptació Funcional de la Llar

Ajudem a que les persones amb discapacitat, dependència o gent gran puguin seguir vivint a la seva llar, amb el màxim de qualitat de vida, potenciant l’autonomia i la seguretat a la llar. 

L’Adaptació Funcional del CVI és un servei integral de valoració, assessorament i intervenció. Ens centrem en les persones i les seves llars per crear entorns que potenciïn  la vida independent. 

Com ho fem?

El Servei Integral d’Adaptació de la Llar és el servei de capçelera de 

Atenció personalitzada

Al CVI tractem cada cas com el que és: ÚNIC! Cada persona té unes necessitats diferents, amb llars diferents i històries de vida diferents.

Equip d'experts multidisciplinari

L'equip del CVI és multidisciplinari: Terapeutes Ocupacionals, Fisioterapeutes, Logopedes, Treballadores Socials... Això ens permet tenir una visió global per cobrir totes les necessitats de la persona.

Solucions a mida sense grans inversions

Al CVI som sensibles a les situacions econòmiques de cada família. Trobarem les solucions més cost-efectives, i realitzarem assessorament sobre on trobar els ajuts necessaris. El CVI no rep cap benefici econòmic per visitar a les persones ni per prescriure cap solució.

Cuidem al cuidador

La nostra intervenció no només impacta en la persona amb discapacitat, dependència o gent gran. També posem la mirada en la descàrrega de la persona cuidadora i en la seva qualitat de vida, especialment en els casos de gran dependència.

Un procés reconegut per milers de persones

El CVI ha assessorat a més de 6.000 persones amb dependència i/o diversitat funcional per a viure amb autonomia a la seva pròpia llar. Ha estat premiat per les autoritats Catalanes, i per la Unió Europea, com a referent en l'envelliment actiu i vida independent.

Solucions

Productes de suport

Els productes de suport són elements que faciliten el manteniment de les activitats de la vida diària.

Arranjaments funcionals

Petits arranjaments a la llar de la persona, per tal de suprimir barreres arquitectòniques i facilitar la mobilitat i usabilitat de la llar.

Tecnologia

Amb el poder de la tecnologia adaptada, podem donar solucions en aspectes com la comunicació, la seguretat a la llar, o la connexió amb els familiars de manera no intrusiva.

Opinions de casos reals

Jo vaig conèixer el CVI a través d’una veïna de l’escala que anava pel carrer amb un caminador que no havia vist mai. Ella em va parlar del centre, i em va recomanar anar a provar els productes i els ajuts que tenien. Ara sóc més autònoma, em sento més segura tant a casa com quan vaig pel carrer amb el caminador.
Rosi, 70
Tinc 41 anys i pateixo una malaltia neurodegenerativa anomenada Atàxia de Friedreich. Tinc greus problemes de coordinació i em costava molt i molt posar la clau al pany de la porta per obrir i tancar. Vaig poder provar un pany que obre i tanca la porta amb el mòbil, cosa que em va facilitar molt la vida i em va donar molta més independència.
Isaac, 41
Com ja se sap, és una gran sort quan arribes a gran, poder seguir vivint en el domicili de sempre, del que queden els millors records.No obstant la pèrdua de capacitat es va fent important, i haig d’agrair que s’hagin trobat petits o grans elements que ajuden a desenvolupar les nostres tasques diàries i que així augmentin la seguretat per valer-nos per nosaltres mateixes. He de reconèixer que en la majoria d’ocasions ni sabia que existien.
Concepció, 78
Hola, sóc Araceli i tinc paràlisi cerebral. Ja fa un temps que van venir a casa les persones del CVI i em van proposar unes ajudes per poder caminar molt millor per la meva casa i estar més segura. Van ser unes persones molt properes i amables en tot moment amb mi. Em van posar unes barres que m’ajuden a desplaçar-me millor per diverses zones de la casa i també el bany. A més d’una barana per poder aixecar-me amb més facilitat del llit. També em van portar uns coberts que m’ajuden a menjar millor i un aparell per poder-me posar els mitjons sense ajupir-me tant i que em va molt bé. Estimo molt a cadascuna de les persones que van venir a ajudar-me.
Araceli, 39

Volem ajudar-te

Sabem que no és fàcil. Deixa’ns ajudar-te. Som els experts al teu servei.