El Centre de Vida Independent

El Centre de Vida Independent és el Centre per l’Autonomia Personal referent al territori Català. Es tracta del principal projecte de l’Associació per la Vida Independent, una entitat del tercer sector social sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública.

A Europa, des de fa dècades, hi ha una llarga tradició de realitzar l’Adaptació Funcional de la Llar per a persones amb discapacitat i/o dependencia. L’objectiu d’aquests programes és millorar l’autonomia i la seguretat de les persones a casa seva, per tal d’endarreri el màxim possible l’entrada a residències, o l’assistència de persones cuidadores. L’objectiu és aportar un estil de vida actiu i de qualitat. L’any 2008 neix a Catalunya el Centre de Vida Independent, el primer centre en realitzar l’Adaptació Funcional a la Llar al territori.  

Els primers anys de trajectòria van ser molt durs. En aquell moment, la desconeixença sobre l’Adaptació Funcional de la Llar, i la desconfiança a la innovació en matèria d’assistència social, van fer que el CVI hagués de començar a realitzar la tasca assistencial sense cap ajuda externa. Però aviat, les persones a les que s’havia realitzat l’Adaptació Funcional de la Llar, van poder demostrar que la metodologia funcionava, i que aportava autonomia a les persones en les activitats del dia a dia, seguretat a la llar, i una millora generalitzada en la qualitat de vida.

Actualment, després de 14 anys de trajectòria, el Centre de Vida Independent és el centre referent en l’Adaptació Funcional de la Llar a Catalunya. Apliquem la metodologia als nostres programes assistencials, per millorar l’autonomia i la seguretat de les persones amb dependència. També realitzem formació a altres centres i entitats, i impulsem la innovació i la recerca en aquest camp. El treball assistencial que realitzem al Centre de Vida Independent ha estat avalat per estudis de diferents universitats.  La nostra tasca com a pioners en l’Adaptació Funcional de la Llar a Catalunya ha estat reconeguda per institucions molt diverses, des dels Ajuntaments del territori, agències i consorcis sanitaris, fins a la Unió Europea.

Missió

Desenvolupar un treball assistencial amb les persones amb dependència i discapacitat, des del camp dels productes de suport, la tecnologia i la domòtica, des d’un model d’atenció multidisciplinària.

Visió

Ser l’entitat de referència en l’atenció a les persones amb dependència, discapacitat i gent gran, així com en la formació dels professionals. 

Valors

El respecte als col·lectius i a les seves famílies. Ètica i transparència. Igualtat d’oportunitats per a totes les persones. Formació continuada. Igualtat. 

El Centre

La llar del CVI és una de les eines més potents a l’hora de valorar a les persones i el seu dia a dia. És un espai real de valoració, i s’utilitza per a que les persones puguin veure i provar tots els productes de suport disponibles al mercat. Es tracta d’una llar completament accessible i digital, dotada de les últimes novetats en domòtica assistencial, però també hi trobem les solucions més senzilles. Es reprodueix de manera fidedigna un entorn real (una llar), i consta de 3 espais: L’habitatge, la zona d’Atenció, i el Laboratori.

L'equip del CVI

Sandra Millet

directora i gerent

sandra@cvi-bcn.org

Pau Sanmartí

coordinador de porjectes

paus@cvi-bcn.org

Martí Quílez

rrii i projectes

marti@cvi-bcn.org

Laura Cortés

tRABAJADORA
SOCIAL

laura@cvi-bcn.org 

Gabriel Liesa

FISIOTERAPEUTA

Gabriel@cvi-bcn.org

Yolanda rodríguez

TERAPEUTA OCUPACIONAl

yolanda@cvi-bcn.org

Lara Ribas

fisioterapeuta

Lara@cvi-bcn.org

Laura Sau

terapeuta
ocupacional

laurasr@cvi-bcn.org 

Sonia Villanueva

terapeuta
ocupacional

sonia@cvi-bcn.org

Aurora Tarrés

Administrativa

aurora@cvi-bcn.org

Paula Cano

tecnica de projectes

paula@cvi-bcn.org 

Vanessa Cleves

comunicacio

vanesa@cvi-bcn.org 

Paola León

Administrativa

Paola@cvi-bcn.org