AVI/CVI PRESENTA EL PROGRAMA D’ADAPTACIÓ FUNCIONAL A LA LLAR, A LA 16th CONFERÈNCIA INTERNACIONAL D’ATENCIÓ INTEGRADA

Na Berta Craus, treballadora social del CVI,  ha presentat aquest matí una comunicació sobre el Programa d’ Adaptació Funcional a la Llar,  durant  la 16a. Conferència Internacional  d’Atenció Integrada, que s’està realitzant a  Barcelona del 23 al 25 de maig.

El programa presentat,  es desenvolupa des del l’any 2011 fins l’actualitat, mitjançant conveni de col.laboració  entre  l’Ajuntament de Barcelona, i l’AVI,  comptant amb el suport d’entitats públiques i privades.

Amb aquesta  intervenció s’ha volgut deixar palés  que, un cop realitzades les intervencions, un 86% dels usuaris  han declarat sentir-se més autònoms  i més segurs un 95%. El programa  ha permès al CVI  fer un estudi  juntament amb el Departament d’Econometria de la  Universitat de Barcelona. L’estudi conclou que:

Per cada euro invertit en productes de suport l’estalvi anual oscil.la entre 2,74 i 3,71 euros, tenint en compte les menors necessitats d’ajuts de terceres persones , i la prevenció de diferents tipologies de caigudes. Els terminis d’amortització de la inversió realitzada seria inferiors als 5 mesos en qualsevol cas”

Aquest estudi també  ha corroborat l’eficiència de polítiques preventives per fer front a futurs agreujaments de les situacions de dependència

Enllàç  a la comunicació 

IMG-20160523-WA0000 IMG-20160523-WA0001 IMG-20160523-WA0002 IMG-20160523-WA0003

En aquestes conferències l’AVI/CVI ha presentat dos pòsters:

  1. EKAURI, presentat conjuntament amb l’entitat EURECAT

Ekauri és Bigdata aplicat a teleassistència de persones grans o amb discapacitat; conforma una solució avançada que té com a principal característica la seguretat passiva (la que funciona sense l’acció de l’usuari), detectant gràcies als sensors ambientals tot tipus de situacions de risc a casa;

  • eKauri utilitza sensors ambientals per monitoritzar la nostra llar 24/365.
  • Un sistema intel·ligent analitza la informació, i mana les desviacions al nostre centre de control.
  • Un equip de cuidadors professionals s’encarrega de l’actuació necessària en cada cas

IMG_7454IMG_7449ONCE

Veure pòster

  1. ADAPTANT-NOS A CASA, presentat amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (Ajuntament de Barcelona) i el Consorci Sanitari de Barcelona.

L’objectiu del projecte pilot “Adaptant-nos a casa” és atendre a persones amb una discapacitat adquirida derivada de situacions sobrevingudes (fonamentalment ictus lleus i moderats, accidents traumàtics, polineuropaties i malalties neuromusculars degeneratives), que estan sent ateses en un centre sanitari (ingressades i/o que estan a la llar fent rehabilitació), i que no disposen de l’adaptació de la llar necessària per abordar la nova situació. La discapacitat deriva en limitacions per dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària, i el projecte persegueix la prestació i instal·lació de productes de suport que ajudin a realitzar-les. Així mateix s’ofereix l’assessorament i la formació necessària per garantir el bon ús dels productes per part dels beneficiaris i els seus cuidadors. La finalitat del projecte és que les persones amb discapacitat adquirida puguin viure a casa seva amb el màxim d’autonomia i seguretat.

IMG-20160525-WA0005

Veure pòster

Deixeu un comentari