EL CVI VA PARTICIPAR A LA TROBADA D’EXPERTS EN DOMÒTICA ACCESSIBLE, CELEBRAT A SANT FERNANDO (CADIS)

El Centre de Recuperació de Persones amb Discapacitat Física (CRMF) Imserso de San Fernando (Cadis), va acollir el passat dijous dia 2 d’octubre la trobada d’una vintena d’experts a nivell nacional i internacional en domòtica accessible, promogut amb l’objectiu d’unir esforços i intercanviar coneixements a través de la nova Xarxa de Demostradors de Domòtica Accessible (Redd @), creada aquest mateix dijous. A En una nota de premsa, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat detalla que la idea de la creació d’aquesta xarxa ha partit del Centre de Referència Estatal d’Autonomia Personal i Ajudes Tècniques (CEAPAT), l’Imserso, una de les delegacions es troba en el CRMF Imserso de Sant Fernando amb un equip pioner en el camp de la domòtica accessible, que fa gairebé dues dècades de trajectòria. L’habitatge domòtica amb què compta el centre és un dels seus fites. Precisament, la visita dels experts a aquest habitatge i l’anàlisi dels elements que la componen ha estat la cimera de la trobada en què, per espai de sis hores, aquests representants d’entitats públiques i privades, centres investigadors nacionals i europeus, universitats i empreses, han compartit els seus projectes, experiències i línies d’investigació. Redd @ és un projecte “llargament gestat i desitjat”, que “treballarà de manera compartida i tindrà com a punt de referència la pròpia pàgina web del CEAPAT, a més d’establir altres elements de col · laboració a través de grups virtuals de treball i de pròxims trobades presencials “. La necessitat d’adaptar els dispositius domòtics a la diversitat de necessitats de les persones grans o amb discapacitat, el repte que plantegen els que no estan familiaritzats amb els telèfons mòbils o les noves tecnologies, les possibilitats d’estalviar costos a través d’aquests dispositius i, tot, de guanyar en qualitat de vida i autonomia, han estat alguns dels temes que s’han abordat en aquesta jornada eminentment tècnica.

Deixeu un comentari