AVI PRESENTA UN PROJECTE AL “GIVING TUESDAY”, ANOMENAT ÉS POSSIBLE VIURE A CASA “

 

logo-givingtuesday-cat@2x

El “GIVING TUESDAY” (dimarts per donar) és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones i promoure la participació i ajut a entitats i organitzacions a través d’Internet.  L’AVI , unint-se a aquest moviment presentant un projecte anomenat ” ES POSSIBLE VIURE A CASA!!!  adreçat a persones amb dependència,  i/o amb  discapacitat sobrevinguda/adquirida, de Catalunya  i no poden realitzar  les activitats de la vida diària , i que estan en situacions  d’urgència social, i requereixen  d’una actuació immediata,  amb l’objectiu que puguin viure a casa seva amb autonomia i seguretat, proporcionant-los solucions adequafrd a les seves necessitats, mitjançant  els productes de suport  i/o  arranjaments per millorant l’accessibilitat de la seva llar.

Els productes de suport  són aparells o instruments  que es prescriuen a persones amb manca d’autonomia temporal o permanentment, que els serveixen per tenir un major grau d’autonomia en les activitats de la vida diària i els proporciona en general una major qualitat de vida, quan això no és possible  es proporciona   suport al familiar/cuidador per la seva descàrrega.  Ajuden  en la cura de la higiene personal, faciliten  la mobilitat perquè  es puguin desplaçar sols, a  cuinar, comunicar-se,  controlar la medicació… I més enllà del suport en les tasques domèstiques i   la cura personal, aquetes eines també  contribueixen  a evitar lesions  per caiguda; o a fomentar la seva integració social i reduir les sensacions —tan habituals— de soledat i d’aïllament.

L’equip del CVI fa  valoració de la persona,  l’assessorament,  instal·lació i aprenentatge  a través d’un/a terapeuta ocupacional, un/a  fisioterapeuta i un/a  logopeda.

La petició concreta és  per a 8 persones amb discapacitat i dependència que han demanat  el nostre  ajut  perquè es valori  la seva problemàtica,  i es  doni la solució  mitjançant els  productes  de suport  i/o  millorar   l’accessibilitat de casa seva, mitjançant arranjaments. Aquestes intervencions són costoses,  per aquest motiu sol·licitem  que s’ajudi a aquestes persones en concret.

De les persones que han demanat l ajut de la nostra entitat hem prioritat les que necessiten  poder realitzar la higiene  (millorar l’accés al banyera, o dutxa), el descans i les transferències, tant beneficiar directament a les persones afectades, com a les seves famílies/cuidadors  i poder evitar la seva institucionalització temprana.

A continuació presentem uns exemples del casos que hem de donar resposta.

Llit articulat c/e:

En Pep, de 51 anys viu en un pis amb la seva mare, na Maria de 85 anys. Ell té paràlisi cerebral i necessita del suport de la seva mare per a fer totes les activitats del dia a dia. Na Maria cada cop és més gran i té moltes dificultats per poder aixecar a en Pep a del llit, és per aquest motiu que molts dies s’ha de quedar al llit o bé necessita de l’ajuda d’un veí per poder-ho fer entre tots dos.

Actualment, donada la situació de la mare li és molt complex realitzar totes les activitats de la vida diària i en moltes ocasions no pot realitzar la higiene i és per aquest motiu que el carro elevador li facilitaria poder-li fer la higiene amb seguretat.

Arranjament + Productes de Suport:

Na Júlia té 79 anys, viu fora de la província de Barcelona, des de fa un parell d’anys li han diagnosticat malaltia neurològica degenerativa (o greus problemes de mobilitat) i cada cop té més dificultats per poder fer les activitats bàsiques de la vida diària. Ella sempre ha estat una dona molt activa i dinàmica, però darrerament està molt deprimida ja que cada cop és més depenent en totes les activitats de la vida diària. A l’hora de fer la higiene ho fa per parts ja que no pot entrar a la banyera perquè en algunes ocasions ha caigut a l’hora de sortir. En aquesta situació és imprescindible donar una solució que pugui realitzar la higiene per la seva pròpia autoestima i salut.

Grua:

En Martí té 15 anys, viu amb els seus pares i la seva germana en un pis de lloguer. Quan era petit li varen diagnosticar esclerosi múltiple. Fins ara han pogut ajudar a en Martí amb les transferències, però en alguna ocasió els pares han tingut problemes d’esquena, en Martí cada vegada és més gran i pesa més i en l’actualitat ja no poden ajudar-lo. Per aquest motiu és necessari un producte de suport per a la realització de les transferències i no estar-se tot el dia a l llit.

Per fer una aportació econòmic cal que entreu a la web:  http://givingtuesday.cat/projects/es-possible-viure-a-casa/ i fer una aportació econòmica.

Deixeu un comentari