L’AJUNTAMENT DE BARCELONA ATORGA TRES SUBVENCIONS A PROJECTES ADREÇATS A LES PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL, GENT GRANT I PER A ALUMNES D’IES D’ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA I D’INTEGRACIÓ SOCIAL

L’ajuntament de Barcelona mitjançant l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, l’Institut Municipal de Serveis Socials i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, ha atorgat tres subvencions per a tres projectes que es desenvolupen a la nostra entitat.

POTENCIAR UN ENVELLIMET SALUDABLE. Es tracta d’informar i conscienciar a la gent gran  d’aquells aspectes que  poden contribuir a millorar la seguretat personal,  la seguretat a la llar i autonomia a casals, centres cívics, àpats en companyia… de Barcelona, per aconseguir:

Reduir el nombre d’accidents al domicili.

Fomentar la seguretat a la llar.

Potenciar l’autonomia i l’activitat

2. TALLERS AMB SUPORT PER MILLORAR L’AUTONOMIA. Adreçat a persones amb  diversitat funcional, que té com a objectiu final és  desenvolupar, mantenir o habilitar l’acompliment de les funcions necessàries per dur a terme l’activitat de cuinar de la manera més independent possible.

Objectius específics:

Facilitar l’aprenentatge de l’ús dels productes de suports existents per facilitar l’activitat

Facilitar estratègies bàsiques sobre l’elaboració de menjars simples o més elaborats.

Facilitar l’aprenentatge de tria d’aliments
necessaris, quantitats i mesures.

Facilitar l’aprenentatge de la manipulació i transport dels utensilis de cuina

3.  APROPEM-NOS A LA DISCAPACITAT. Adreçat a alumnes dels Instituts de Secundària que realitzen els cicles formatius d’Atenció   sociosanitària i d’integració Social.  La formació que dóna el CVI és imprescindible per practicar els coneixements adquirits i per  augmentar la consciència del participant sobre qüestions de discapacitat i la comunitat de persones amb dependència i discapacitat. Apropar-los a una realitat, en molts casos desconeguda,  facilitant-los en  el coneixement del que suposa el dia a dia per una persona amb dependència i/o  discapacitat funcional com:

Vivènciar de les dificultats que es troben les persones amb diferents patologies alhora de dur a terme les transferències, els desplaçaments i la sedestació per tal de trobar diferents propostes i/o solucions que permetin a la persona ser el més autònoma possible.

Aprendre l’ús dels productes de suport existents per ajudar en la comunicació, tenint en compte les limitacions amb les que es troben les persones amb diversitat funcional.

Als tallers de mobilitat i transferències

Pensar abans d’actuar. L’eficàcia mal entesa, el fer el que sigui per guanyar temps, sol ser origen de molts problemes. L’exemple més negatiu és que s’esculli un moviment que invalidi la possibilitat de col•laboració de la persona a la qual s’està ajudant … per anar més ràpid!

Les coses que fa dia a dia per ajudar a la persona en situació de dependència poden donar-li pistes per ser més eficaç i protegir-se millor ..Tot molt senzill i útil.

Deixeu un comentari