TALLERS DE CUINA ADAPTADA AL CVI

Aquest projecte va adreçat a persones que han patit una discapacitat sobrevinguda que han tornat a casa seva i han continuar el seu procés rehabilitador i habilitador i, que tenen dificultats alhora de realitzar diferents activitats de la vida diària, la comunicació, mobilitat, etc.). Aquest any hem inclòs a persones grans amb dependència.
La demanda dels tallers ve donada pels professionals rehabilitadors de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Fundació Ictus, l’ASSOCIACIÓ SUPERAR L’ICTUS BARCELONA i CREU ROJA
Aquests professionals varen sol•licitar a la nostra entitat poder derivar als seus pacients i persones usuàries de les seves entitats, de poder continuar treballant diferents activitats (de forma més vivencial) en l’àmbit de les AVD, sobre tot la cuina.
Cuinant els participants recuperen autonomia en l’exercici de les activitats de la vida diària d’una manera lúdica i fora de l’entorn hospitalari.
La  pràctica de cuina  beneficia en dues dimensions:
– D’una banda com una pràctica més utilitarista, més bàsica, amb una funció purament alimentària; la cuina com una activitat de la vida diària.
– D’altra banda observem la dimensió més simbòlica d’aquesta activitat, “la vessant socialitzadora de la comensalitat”, ja que dia a dia ens vam reunir al voltant d’una taula amb diferents motius; amb amics, amb família,…
Aquestes dues dimensions converteixen la cuina en una eina terapèutica excel•lent per incidir en el benestar de persones que han patit una discapacitat adquirida o per gent a gent gran que ha deixat de cuinar.

PROJECTE SUBVENCIONAT PER:

Deixeu un comentari