L’AVI s’incorpora al projecte del Banc del Moviment de Barcelona

L’AVI (Associació per la Vida Independent), entitat promotora de projectes com el Centre de Vida Independent (CVI), s’incorpora al projecte del Banc del Moviment, assumint la gestió del punt del Banc del Moviment Barcelona Dreta – AVI.


El Banc del Moviment és un servei municipal que busca apropar els productes de suport (Cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, o productes tecnològics, entre d’altres) a les necessitats de les persones. Els seus eixos vertebradors són la solidaritat i generositat dels veïns i veïnes de Barcelona, que donen els productes de suport quan ja no els necessiten. En els punts del Banc del Moviment (actualment hi ha dos), els productes de suport es revisen, s’homologuen, i es preparen per a una segona vida. Els lloguers són temporals, perquè les persones beneficiàries tinguin temps per buscar una solució permanent.


El projecte va néixer de la iniciativa voluntària dels veïns i veïnes de Barcelona, amb la finalitat de reciclar alguns productes de suport de gran cost econòmic com les cadires de rodes, per a les persones que més ho necessitaven. Amb l’entrada de l’AVI, el projecte es reforça i professionalitza, aportant figures assessores i valoradores. També, s’avança en la direcció de fer de Barcelona una ciutat més solidària i sostenible, apostant per projectes que tenen repercussió directa en les persones, i en la seva autonomia, seguretat i qualitat de vida.