El Centre de Vida Independent col·labora en el projecte d’investigació VETLLAR, per desenvolupar noves…

El Centre de Vida Independent col·labora en el projecte d'investigació VETLLAR, per desenvolupar noves tecnologies assistencials disruptives

L’objectiu del projecte VETLLAR és desenvolupar noves tecnologies assistencials, amb l’objectiu de potenciar l’autonomia i la seguretat a la llar, i promovent l’acompanyament remot respectant la privacitat i amb el principi de la no-interferència amb la persona ni amb el seu dia a dia. 

El projecte està liderat per un consorci de dos empreses del sector tecnològic, NVISION i AMPER S&C IoT, i es durà a terme amb el suport del CEMIC de la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera. 

El CVI col·laborarà al principi, en el procés de co-disseny de la tecnologia, i en la fase del final (prevista per al 2026), utilitzant la llar del Centre de Vida Independent com un espai de proves en un entorn real. Les aportacions del CVI aniràn encaminades, sempre, a garantir que el producte final tingui una usabilitat i utilitat real per als diferents col·lectius als que s’adreça (Gent gran, persones amb dependència, diversitat funcional…).

La col·laboració va començar amb una visita al pis, on es va dur a terme una primera trobada per tal d’engegar el procés. El projecte està finançat per ACCIÓ, l’agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la convocatòria NUCLIS R+D.