El Centre de Vida Independent i el Social Digital Lab acullen l’Assemblea General de WeMind Cluster

El Centre de Vida Independent i el Social Digital Lab acullen l’Assemblea General de WeMind Cluster

El dijous 21 de març es va celebrar l’Assemblea General del WeMind Clúster, antic Clúster de Salut Mental de Catalunya (CSMC) a l’espai del Social Digital Lab i el Centre de Vida Independent. En acabar, els representants de les 50 organitzacions assistents van poder conèixer els projectes col·laboratius dels membres del Clúster relacionats amb el CVI i Suara Cooperativa

 

El Centre de Vida Independent és membre del WeMind Clúster, antic Clúster de Salut Mental de Catalunya, des del 2023. Durant aquest any, s’han realitzat col·laboracions en diferents àmbits amb el Clúster i amb organitzacions sòcies d’aquest: Es va realitzar un projecte per a la digitalització de continguts de formació, per al seu llançament a la plataforma MindExcellence, relacionat amb les tasques de cura i la figura de la cuidadora professional. D’altra banda, al mes de novembre, vam anar conjuntament al fòrum d’envelliment “Adinberri Silver Fòrum”, a San Sebastián. 

El Clúster ha canviat recentment de nom, dividint la seva activitat en tres àrees: Salut Mental, Neuro i Sènior. En aquest sentit, el Clúster reforça activament el seu compromís amb l’autonomia personal i l’envelliment actiu, introduint nous agents rellevants de l’ecosistema Català, i desenvolupant nous projectes. 

 

En acabar l’Assemblea, els assistents van poder conèixer els diferents projectes que es relacionen amb el CVI i Suara Cooperativa i que, alhora, es desenvolupen amb altres membres del Clúster: Broomix, el Consorci Sanitari de Terrassa, SeniorDomo, la UPC, el grupo Saltó, i altres projectes relacionats amb l’autonomia personal de les persones grans i/o persones amb dependència. Aquests projectes aborden el repte comú des de moltes perspectives diferents: L’entorn domiciliari com a eina facilitadora i potenciadora de la vida independent, tecnologies per a l’acompanyament de les persones grans, o la robòtica i la realitat virtual com a eines de suport i/o terapèutiques.